Media

Nedenfor har vi samlet en del artikler som media har skrevet om saken vår. Kontakt oss gjerne dersom du har en sak som fortjener å bli nevnt på denne siden,

Advokat: − Nakkepasienter er ikke rettsløse

VG har i flere artikler fokusert på de problemer nakkepasienter har. For en tid tilbake ble det publisert en artikkel med overskriften «Norske nakkepasienter er rettsløse». (VG+ abonnement) Dette er feil sier den profilerte personskadeadvokaten Einar Lohne.

Nakkeskader – en psykisk lidelse?

Thorleif Næss, Nakkeforbundet egen guru på nakkeskader, er provosert over at professor Arnstein Mykletun framstilles som ekspert på nakkeskader. At Dagbladet framstiller professor Mykletun som ekspert på nakkeskader er provoserende. I beste fall er han bare en nyttig idiot for inkompetansen i spesialisthelsetjenesten sier Thorleif.

Svenske forskere kobler ME til nakkeskader

80 prosent av ME-pasientene vi har undersøkt har tegn på skader i nakken, sier smertelege Bo C. Bertilson ved Karolinska Institutet i Stockholm.

Kranglar med forsikringsselskap om nakkeskade

Helge Wilmann vart uføretrygda etter ein nakkeskade han meiner å ha fått på eit kurs i 2002. Tryg forsikring meiner derimot at plagene har andre årsaker.

Påkjørt bakfra under trening – Får ikke yrkesskadeerstatning

Årsak: – De mener skaden ikke er uventet, for som politi må du være forberedt på at øvelser kan forvolde skade. Da politioverbetjent Kjetil Hordnes ble skadet under en øvelse 17. oktober 2018, startet en lang kamp om yrkesskadeerstatning. En øvelse i tvangsmessig stans av kjøretøy gikk galt, og Hordnes fikk en nakkeskade som påførte ham store utgifter for behandling, i tillegg til tapte arbeidsinntekter.

Thorleif levde 12 år med ekstreme smerter – ble knust i retten av den norske stat.

Etter å ha hørt fra norsk helsevesen ingenting kunne gjøres for å hjelpe ham, ble smertene borte etter operasjon hos en tysk nevrokirurg.

Denne verden var et fælt sted

Bilulykker og fall kan gi alvorlige skader som ikke avdekkes i Norge. For noen er konsekvensene ikke til å leve med. Smertene har vært så sterke at hun har trodd hun skulle dø. Hun har også tenkt på å avslutte livet selv. Hun er redd hun før eller siden skal ta det valget.

Mener ny MR-undersøkelse kan avsløre ukjente nakkebrudd.

Tusenvis av nordmenn sliter med sterke nakkesmerter, uten at legene klarer å finne noen skader. Årsaken kan være at MR-maskinene ikke tar gode nok bilder. Birgitte Molin har levd med kroniske nakkesmerter i 17 år, etter at hun krasjet med en elg i en alvorlig motorsykkelulykke. – Det er intense, brennende smerter, sier hun. 

Nakkeskadde Gina (31): – Jeg lever i et lite helvete

Det er snart 14 år siden Gina Sekkelsten fikk nakkeslengskade etter et slag i bakhodet. I dag har hun dager hvor hun såvidt klarer å reise seg fra senga.

Google-pasienten

En ambulanse kommer kjørende i vintermørket og parkerer utenfor huset i Moss. Det er ikke første gang det skjer, men denne gang er det ingen blålys, ingen sirener. Ambulansen er bestilt for å transportere Marianne Fjeld. Hun får hjelp med koffertene.